Uitleg Doelpuntactie

Hoe werkt de Doelpuntactie?

Bent u benieuwd hoe de Doelpuntactie werkt? Bekijk dan deze video.

Is de Doelpuntactie ook voor mij?

Iedereen kan meedoen aan de Doelpuntactie, iedereen kan Doelpuntsponsor worden. U kunt zelf bepalen welke bijdrage u per doelpunt wilt geven van het team van de speler door wie u benaderd wordt. Daardoor is de Doelpuntactie toegankelijk voor iedereen.

Uitleg Doelpuntactie

Hoe kan ik Doelpuntsponsor worden?

U kunt alleen Doelpuntsponsor worden via een speler van de vereniging. Deze speler kan u hiervoor aan te melden via internet. Daarna dient u de sponsorafspraken nog te bevestigen aan de hand van de activeringslink in de bevestigingsmail die u ontvangt nadat de speler u heeft aangemeld.

Hoeveel moet een Doelpuntsponsor betalen?

Dit kunt u zelf kiezen. De speler door wie u benaderd wordt kan u aangeven welke keuzemogelijkheden er zijn. Ook kunt u een maximumbedrag opgeven, voor als u niet wilt dat de kosten uit de hand lopen als het betreffende team heel vaak scoort.

Welke gegevens moet ik opgeven als Doelpuntsponsor?

Om mee te doen aan de Doelpuntactie kunt u de volgende gegevens doorgeven aan een speler van de vereniging: Voornaam, Achternaam, E-mailadres, IBAN en uw bijdrage per doelpunt. Deze gegevens worden door de organisatie niet gebruikt voor andere doeleinden dan de Doelpuntactie en worden na afloop niet bewaard.

Waarom moet ik mijn IBAN opgeven?

Betalen gaat bij de Doelpuntactie via Automatische Incasso. Hiervoor is uw IBAN nodig. Contant betalen is niet mogelijk. Dit scheelt de vereniging en de vrijwilligers en spelers veel tijd. Bovendien is dit ook voor u gemakkelijker. U wordt daarbij via e-mail ruim op tijd geïnformeerd over uw eindbedrag. Uw IBAN wordt door de organisatie alleen gebruikt voor de Doelpuntactie en wordt na afloop van de Doelpuntactie niet bewaard.

Waarom moet ik mijn e-mailadres opgeven?

Om uw sponsorafspraken te bevestigen ontvangt u een bevestigingsmail nadat de speler u heeft aangemeld als Doelpuntsponsor. Via een link in deze e-mail kunt u de sponsorafspraken bevestigen. Daarbij geeft u ook akkoord voor de Automatische Incasso na afloop van de Doelpuntactie. Voor het versturen van deze bevestigingsmail is uw e-mailadres noodzakelijk. Daarnaast wordt u na afloop van de Doelpuntactie via e-mail geïnformeerd over uw eindbedrag en de incasso. Een e-mailadres is daarom verplicht om mee te doen aan de Doelpuntactie. Uw e-mailadres wordt door de organisatie alleen gebruikt voor de Doelpuntactie en wordt na afloop van de Doelpuntactie niet bewaard.

Kan ik Doelpuntsponsor worden van meerdere spelers tegelijk?

Ja dit kan. De spelers moeten u dan wel zelf aanmelden als Doelpuntsponsor.

Doelpunten

Welke doelpunten tellen mee voor de Doelpuntactie?

Alle competitiedoelpunten die het team dat u sponsort scoort tijdens de actieperiode tellen mee. Het gaat hierbij dus niet alleen om de doelpunten van de speler die u heeft aangemeld, maar om alle doelpunten van het hele team.

Wordt een wedstrijd afgelast tijdens de actieperiode, maar niet meer ingehaald tijdens deze weken? Dan telt deze wedstrijd niet mee. Wedstrijden die tijdens de actieperiode worden ingehaald tellen wel mee.

Hoe lang duurt de actieperiode?

De actieperiode loopt in april en mei.

Hoe kan ik volgen hoevaak het betreffende team heeft gescoord?

Als Doelpuntsponsor wordt u na afloop van de Doelpuntactie via e-mail geïnformeerd over hoevaak het betreffende team heeft gescoord tijdens de Doelpuntactie. U bent daarbij van harte welkom om het team te komen aanmoedigen bij de wedstrijden tijdens de Doelpuntactie. Via e-mail ontvangt u hiervoor een uitnodiging. Daarnaast kunt u de resultaten volgen via de website van de vereniging. Tot slot kunt u hier ook naar informeren bij de speler die u heeft aangemeld als Doelpuntsponsor.

Betalingen

Hoeveel moet ik betalen?

Dit is afhankelijk van het bedrag per doelpunt van de Doelpuntsponsor, het aantal doelpunten van het betreffende team tijdens de actie en het maximumbedrag van de Doelpuntsponsor. U wordt hierover voor de incasso via e-mail geïnformeerd.

Hoe wordt het eindbedrag berekend?

Het eindbedrag wordt als volgt berekend: De bijdrage per doelpunt x het aantal doelpunten van het betreffende team tijdens de actieperiode. Heeft de u een maximumbedrag opgegeven, en is dit lager dan het eindbedrag? Dan geldt het maximumbedrag.

Wanneer wordt het sponsorbedrag afgeschreven?

De incasso vindt plaats binnen 2 weken na afloop van de actieperiode van de Doelpuntactie. De incasso wordt van te voren aangekondigd via e-mail.

Kan ik ook contant betalen?

Nee, dit is niet mogelijk. Betalen gaat via Automatische Incasso. Dit scheelt de vereniging en de vrijwilligers en spelers veel tijd. Ook u hoeft hiervoor zelf niks te doen. Daarom is er gekozen voor Automatische Incasso. Wel zo gemakkelijk, voor iedereen.

Hoe kan ik de Automatische Incasso voor de Doelpuntactie herkennen?

De incasso wordt uitgevoerd door het donatie platform whydonate. De Doelpuntactie wordt vermeld in de omschrijving van de transactie.

Organisatie

Wie organiseert de Doelpuntactie?

De Doelpuntactie is een initiatief van Clubplan, in samenwerking met de vereniging. Clubplan helpt verenigingen bij hun sponsorzaken, waaronder het inzamelen van extra inkomsten met behulp van sponsoracties zoals de Doelpuntactie. Clubplan werkt hierbij samen met de vrijwilligers van de vereniging, en probeert deze vrijwilligers hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen en ontzorgen. Vrijwilligers zijn vaak schaars en hebben vaak maar weinig tijd. Het zou zonde zijn als een vereniging hierdoor geen sponsoractie kan organiseren en geld misloopt. Daarom helpt Clubplan de vereniging hier graag bij.